Zending

Jezus Christus gaf ons de opdracht om op pad te gaan. Hij zei: 'Trek er op uit, ga naar alle volken en vertel iedereen dat ik van ze houd. Vertel ze dat ze echt gelukkig kunnen worden'. Dat is goed nieuws natuurlijk, nieuws dat iedereen wel wil horen.

Als evangelische gemeente De Brug nemen we deze opdracht serieus en steunen we verschillende projecten in binnen- en buitenland.

 Bij de volgende projecten zijn mensen van onze gemeente betrokken:

  • Eens per jaar organiseren we bij de plaatselijke Jumbo supermarkt een voedselactie. De opbrengst gaat naar mensen in nood in Oost Europa, Afrika en nu ook in Syrië.

 

  • Roemenië: Iedere twee jaar reist een groep van grotendeels jongeren uit de gemeente naar Roemenië om praktisch werk te verrichten bij een Nederlands echtpaar dat vooral onder arme bejaarden werkzaam is. Zij hakken hout, knappen huisjes op en helpen bij de verspreiding van voedsel. Ook organiseren zij een kindermiddag voor de plaatselijke jeugd.

 

  • Daarnaast zijn een aantal van onze gemeenteleden werkzaam als zendeling. Zij zorgen zelf voor sponsoring om dit werk te kunnen blijven doen. Daarbij stellen zij financiële ondersteuning en gebed erg op prijs.

 

In het Midden-Oosten en Midden- en Noord-Afrika, verspreid over 4 landen, ondersteunen we vier gezinnen en een single. In Nederland ondersteunen we een echtpaar dat werkt bij een wereldwijde zendingsorganisatie met locaties over de hele wereld. Ook ondersteunen we in Nederland een jong gezin, zij verspreiden Gods boodschap van liefde via muziek. Tenslotte steunen we twee echtparen met kinderen in Indië en in Indonesië.

 

Verantwoordelijke oudste: Tjarda Scheltens
Team leider: Arwi Valk