Jeugdwerk

 

De jeugd en de tieners zitten op zondag bij de volwassenen in de dienst. Maar voor hen is er elke twee weken een bijeenkomst en wordt er een onderwerp behandeld. Soms wordt het onderwerp voorbereid door de jongeren zelf!

 

Kinderen en tieners worden betrokken bij de zondagse dienst door middel van het assisteren bij de collecte, het assisteren van het geluidsteam en de bediening van de beamer. Ook helpen een aantal tieners tijdens de kinderdiensten.

 

Het verlangen van de jeugdleiding is om tijd met de tieners en jeugd door te brengen, om ze beter te leren kennen, om ze veiligheid te bieden en met elkaar en van elkaar te leren over Gods woord. Bij al onze plannen willen we nadrukkelijk God centraal stellen. In afhankelijkheid van Hem gaan we graag op pad met de kinderen/jongeren. Het is voor ons een voorrecht om dit dankbare werk in Gods Koninkrijk te mogen doen.

 

Voor de tieners van de eerste klas van de middelbare school hebben we de tienerkring. Deze kring wordt elke twee weken gehouden op de vrijdagavond van 19:30 tot 21:30.
Het trefwoord voor deze groep is: ontmoeting (met elkaar en met Jezus).

 

Voor de tieners van de tweede en derde klas van de middelbare school hebben we ook een tienergroep. Deze kring wordt elke twee weken gehouden op vrijdagavond van 19:30 tot 21:30 in De Brug.

 

Het trefwoord voor deze groep ligt vooral op ontmoeting, daarnaast gaat onderwijs een steeds grotere rol spelen.

 

Met de groep jeugd van de vierde klas en hoger hebben we op dezelfde vrijdagavond een kringavond. Het trefwoord voor de jeugdgroep is naast ontmoeting ook onderwijs. We hebben het verlangen om met de jeugd op een eigentijdse manier in de Bijbel te lezen en deze proberen te begrijpen.

 

Voor de oudste groep, de jongeren, is er tweewekelijks kring op vrijdag avond. De groep bestaat uit jongeren van 16+. Het trefwoord voor deze groep is, naast ontmoeting en onderwijs, vooral discipelschap. Wat betekent het om een leerling van Jezus te zijn?

 

Naast de kringavonden willen we elkaar ook ontmoeten tijdens ontspannende activiteiten, zoals schaatsen, zwemmen of iets anders actiefs. Deze activiteiten houden we veelal gezamenlijk en staan een aantal keer per jaar op het programma.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens kijken of spreek iemand van de jeugdleiding aan. Je bent van harte welkom!

 

Oudste: Marcel Veenhuizen
Jeugdleiders: Gerard, Marjoleine, Anneloes, Albert, Berthold, Anton, Astrid, Marjo, Peter en Ruud.